DENİZLİ / BULDAN - Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu

Ahmet TUNCAY

26-10-2017

1934 yılında Buldan´da doğdu. İlköğrenimini Dördeylül ilkokulunda tamamladı. Ekonomik güçlükler sebebiyle orta öğrenimine devam edemedi. Dede mesleği olan dokumacılığa başladı. Askerliğini 1954-1956 yılları arasında İstanbul´da yaptı. Askerlik dönüşü mesleğinde hızlı ilerlemeler kaydetti. Mesleğini seven ve azimle çalışan bir işadamıdır. Buldan´da ve çevrede hayırsever, iyilik dolu bir kişi olarak tanınır. Eğitim ve öğretime çok önem verir. Her işin eğitim ve öğretimden geçtiğine inanır.

Bu sebeple ilçemizde ve çevredeki eğitim kurumlarına elinden geldiğince katkıda bulunur. En güzel örneği okulumuzu yaptırması ve bugüne kadar tüm eksiklerin giderilmesindeki önemli yardımlarıdır.

İlçemizde okulumuz ve pansiyonumuz haricinde PTT binası ve Hastane binası inşaatı gibi birçok hayrı bulunan Hacı Ahmet Tuncay, 17 Mart 2019 tarihinde 85 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve aykınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Yayın: 18.01.2013 - Güncelleme: 10.09.2019 09:01 - Görüntülenme: 3665